فهرست زیر شاخه های پزشکی و پیراپزشکی
بسیاری از دانش آموزان و داوطلبان کنکور، خواهان تحصیل در رشته پزشکی هستند تا بدین صورت به رویای خود یا والدین خود، یعنی پزشک شدن جامه عمل بپوشانند. اما رشته پزشکی شاخه ها و زیر شاخه های بسیار زیادی دارد که هرکس علاقهمند به تحصیل در رشته پزشکی است، باید زیر شاخه های رشته پزشکی را بشناسد، تا بهتر بتواند پزشکی و دنیای پیرامون آن را لمس کند. به همین دلیل، ما در این مقاله فهرست زیرشاخه های رشته پزشکی را برای شما آماده کرده ایم، تا علاوه بر شناخت بیشتر دنیای پزشکی، سطح اطلاعات عمومی خود را نیز افزایش دهید.
لیست شاخه های رشته پزشکی
تعداد زیر شاخه های رشته پزشکی بالاست و امکان دارد بر تعداد آن نیز افزوده شود. ممکن است نام برخی ها را شنیده باشید و برخی برایتان نا آشنا باشد. یکی از دلایل اینکه افراد زیادی داوطلب تحصیل در رشته پزشکی هستند، همین تعداد بالا زیر شاخه های آن است.
در این بخش هم تمام شاخه های شناخته شده رشته پزشکی نام میبریم تا شما با زیر شاخه های رشته گسترده پزشکی آشنا شوید. با شناخت این زیر شاخه ها، بیشتر دنیای پزشکی را حس میکنید و با توجه به علاقه یا توانایتان، میتوانید یکی از این رشته ها را جهت تحصیل در دانشگاه انتخاب نمایید.
فهرست زیرشاخه های رشته پزشکی
- فوریت های پزشکی
- ارتوپدی
- پزشکی اطفال
- پزشکی انفورماتیک
- انکولوژی (سرطان شناسی)
- ایمنی شناسی و آلرژی
- بهداشت عمومی
- بینایی سنجی
- بیماری دهان و دندان
- بیماری های ریوی
- مهندسی بهداشت محیط
- پزشکی بیهوشی
- فیزیوتراپی
- آسیب شناسی
- فیزیولوژی پزشکی
- پاتولوژی
- طب اورژانس
- پرستاری
- پزشکی مولکولی
- پزشکی خانواده
- پزشکی پوست
- تغذیه و رژیم درمانی
- پزشکی قانونی
- جراحی عمومی
- جراحی کلیه و مجاری ادراری
- جراحی مغز و اعصاب
- چشم پزشکی
- خون شناسی
- دامپزشکی
- دندان پزشکی
- داروسازی
- دارورسانی
- رادیولوژی
- روان پزشکی
- پزشکی ژنتیک
- زنان زایمان
- روماتولوژی
- میکروب شناسی
- طب سنتی (طب حاشیه)
- طب فیزیکی و توانبخشی
- پزشکی عفونی
- علوم آزمایشگاهی
- پزشکی غدد
- پزشکی قلب وعروق
- پزشکی گوارش و کبد
- پزشکی گوش، حلق و بینی
- مامایی
- کالبد شناسی
- طب هوانوردی و هوافضا
این لیست رشته های پزشکی بود که خدمت شما ارائه شد. با پیشرفت و توسعه روزافزون علم و فناوری و شناخت و کشف علوم جدید و توسعه برخی زیرساخت ها، امکان دارد شاخه های جدیدی به لیست رشته های پزشکی افزوده و یا حتی برخی حذف شوند. به عنوان نمونه میتوان به طب هوانوردی و هوافضا اشاره کرد که با توسعه صنعت هوانوردی، به وجود آمد.
اما در کنار رشته پزشکی، رشتهی دیگری وجود دارد که مکمل برخی رشته های پزشکی هستند و کادر درمان را تکمیل میکنند. این رشته پیراپزشکی نام دارد.
لیست شاخه های رشته پیراپزشکی
پیراپزشکی به روش ها و فنونی گفته میشود که به حفظ یا بازگردانی سلامتی مربوط اند. این مهارت ها معمولا زیر نظر پزشکان عمومی یا متخصصین انجام میگیرند. پیراپزشکان، در واقع جمعی از متخصصینی هستند که کادر درمانی را تکمیل میکنند.
در این سال ها با افزایش تقاضا به تحصیل و فعالیت در رشته های پزشکی، پیراپزشکی نیز مورد توجه قرار گرفته و افراد زیادی داوطلب به تحصیل و کار رشته های پیراپزشکی شده اند. همانند رشته های پزشکی، پیراپزشکی نیز زیر شاخه های گوناگونی دارد که از بازار خوبی نیز برخوردار هستند. در ادامه به معرفی شاخه های رشته پیراپزشکی میپردازیم.
فهرست زیر شاخه های رشته پیراپزشکی
- رادیوتراپی
- رادیولوژی
- هوشبر
- علوم آزمایشگاهی
- کتابداری
- پرستاری، مامایی، بهیاری (کاردانش)
- تکنسین اتاق عمل
- گروه فناوری اطلاعات سلامت
- گروه فوریت های پزشکی
- گروه کادر درمانی
- مددکاری
- محیط زیست
پردرآمدترین رشته های پزشکی
همه ما از درآمد بالا شغل پزشکی بخصوص در کشورمان ایران آگاهیم و میدانیم که درآمد بالا در کنار خدمت به مردم سبب افزایش تقاضا تحصیل در این رشته شده است. اما درآمد رشته پزشکی به مساوات در زیر شاخه های آن قسمت نشده است و برخی زیر شاخه های رشته پزشکی بسیار پردرآمد هستند. از پردرآمد ترین رشته های پزشکی میتوان به دندانپزشکی، دامپزشکی، فیزیوتراپی، داروسازی و جراحی اشاره کرد.
نتیجه گیری
تحصیل در رشته های پزشکی یا پیراپزشکی آروزی بسیاری از کودکان و نوجوانان ایران است. قطعا با داشتن برنامهی درسی هدفمند به همراه تلاش و کوشش، میتوان به این هدف رسید. در این مقاله سعی کردیم به آن دسته از افرادی که قصد تحصیل در رشته پزشکی را دارند و یا میخواهند اطلاعاتی در مورد زیر شاخه های رشته پزشکی یا پیراپزشکی داشته باشند، اطلاعات مفیدی ارائه کنیم.